logo

bih_logo eng_logo germany

Naslovna   O nama   Kvalitet   Savjeti   Galerija   Kontakt

Autorska prava 2014 © P.Z. Late. Dizajnirao Nahid Unkić

1

3

5

Kontakt:

Ledenice Donje bb

Gradačac
Bosna i Hercegovina
Tel. / Fax: +387 35 330 905
Mob.: +387 61 150 900

e-mail: poljoprivredna.zadruga.late@gmail.com

O nama

Poljoprivredna zadruga Late p.o. je na tržištu zapadne Evrope prisutna od 2010.godine. Zadruga okuplja više od 150 proizvođača voća sa područja općine Gradačac. U vlasništvu zadruge se nalazi oko 12 hektara obradivog zemljišta, pri čemu je oko 7 hektara zasađeno šljivom, što i jeste glavni izvozni proizvod zadruge.

Temeljne kapacitete za uspješno poslovanje zadruge, odnosno za značajne količine proizvedenog i plasiranog voća, svakako čini i imovina njenih kooperanata. Naših 300 kooperanata raspolaže sa poljoprivrednim zemljištem od oko 150 hektara, pretežno zasađenog šljivom. Uz to, svi kooperanti raspolažu i brojnom poljoprivrednom mehanizacijom. Prema tome, možemo reći da već duži niz godina imamo uspješnu saradnju sa dobro opremljenim poljoprivrednim proizvođačima.

Vrsta Površina zemljišta
Šljiva 150 ha
Trešnja 1 ha
Kruška 1 ha
Borovnica, malina, kupina i jagoda 5 ha
Ukupno 157 ha

P.Z. Late je u svom poslovanju prvenstveno okrenuta ka inostranom tržištu. Od 2010. godine proizvodi zadruge su prisutni i u najpoznatijim marketima širom Evropske unije. Zadruga je zajedno sa svojim kooperantima usvojila sve neophodne standarde u uzgoju voća (GlobalG.A.P. standardi - GGN: 4052852248464 OPTION 2). Sa skoro svim našim kupcima održali smo uspješnu poslovnu saradnju tokom niza godina, što je dodatna potvrda kvaliteta naših proizvoda. Zadovoljni kupci su naša najbolja referenca.

Svojim načinom poslovanja poljoprivredna zadruga Late p.o. daje značajan doprinos i lokalnoj zajednici. Obzirom da se veliki dio stanovništva u Gradačcu bavi voćarstvom, odnosno uzgojem šljive, P.Z. Late im putem otkupa obezbjeđuje plasman šljive na strano tržište. Na taj način stanovništvu je omogućeno da ostvaruje značajne sekundarne izvore prihoda. Pored toga, kvalitetnim nastupom na Evropskom tržištu se indirektno vrši i promocija grada Gradačca, što bi trebalo pomoći daljnjem prosperitetu i promociji grada i gradačačke šljive. 

Naslovna         O nama         Kvalitet         Savjeti         Galerija         Kontakt